Qəhvə necə hazırlanır?
Qəhvə İçkilərinin Hazırlanma Qaydaları
Qəhvə içkiləri — Türk qəhvəsi, espresso, americano, latte, cappuccino, mocha və cold brew — dünyanın hər yerində sevilir.
Aşağıda, hər bir qəhvə növünün hazırlanma reseptini tapa bilərsiniz.
1. Türk Qəhvəsi
Tərkibi:
Hər fincan üçün 70-80 ml soyuq su
Hər fincan üçün 1 tatlı qaşığı incə üyüdülmüş qəhvə
Arzuya görə şəkər (az, orta və ya çox)
İstəyə bağlı: kardamon və digər ədviyyatlar
Hazırlanma Qaydası:
Cezveyə hər fincan üçün soyuq suyu tökün.
Üzərinə qəhvə və şəkəri əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Cezveyi kısık atəşə qoyun və qarışığı qarışdırmadan yavaş-yavaş qızdırın.
Qəhvə səthində köpük yaranmağa başlayanda, köpüyü qaşıqla fincana paylayın.
Qalan qəhvəni fincana tökərək, bir neçə dəqiqə dəmlənməyə buraxın.
2. Espresso
Tərkibi:
7-9 qram təzə üyüdülmüş espresso dənələri
Təmiz su
Hazırlanma Qaydası:
Espresso maşınına uyğun miqdarda təzə üyüdülmüş qəhvəni yerləşdirin.
Yüksək təzyiqli su ilə 25-30 saniyə ərzində espresso şotunu hazırlayın.
Hazır espresso fincana tökülərək dərhal servis edilir.
3. Americano
Tərkibi:
1 şot espresso
150-200 ml isti su
Hazırlanma Qaydası:
Hazır espresso şotunu fincana tökün.
Üzərinə isti su əlavə edərək qarışdırın.
Yumşaq və aromalı americano əldə etmək üçün fincanı qarışdırın.
4. Latte
Tərkibi:
1 şot espresso
200 ml buxarlaşdırılmış süd
Üzərinə az miqdarda süd köpüyü
Hazırlanma Qaydası:
Espresso şotunu fincana tökün.
Buxarlaşdırılmış südü espressoya əlavə edin.
Əlavə olaraq, fincanın üzərinə nazik bir qat süd köpüyü səpin.
5. Cappuccino
Tərkibi:
1 şot espresso
100 ml buxarlaşdırılmış süd
100 ml süd köpüyü
Hazırlanma Qaydası:
Espresso şotunu hazırlayın və fincana tökün.
Eyni nisbətdə buxarlaşdırılmış süd və süd köpüyünü əlavə edin.
Nəhayət, yüngül süd köpüyü ilə bəzəyərək servis edin.
6. Mocha
Tərkibi:
1 şot espresso
200 ml buxarlaşdırılmış süd
2 yemək qaşığı şokolad şərbəti
Zövqə görə çiy kakao
Hazırlanma Qaydası:
Espresso şotunu fincana tökün.
Şokolad şərbətini əlavə edib qarışdırın.
Buxarlaşdırılmış südü tökdükdən sonra, üzərinə zövqə görə çiy kakao səpin.
7. Cold Brew (Soyuq Qəhvə)
Tərkibi:
100 qram iri üyüdülmüş qəhvə
1 litr soyuq su
Hazırlanma Qaydası:
Böyük bir qabda qəhvəni soyuq su ilə qarışdırın.
Qarışığı otaq temperaturunda 12-24 saat saxlayın.
Süzərək buz əlavə olunmuş stəkanda servis edin.
CoffeeStore.az Bloq səhifəmizdə Kofe haqqında istənilən sualnıza cavab vardır!